jabu4

De JaBu is ongetwijfeld de meest innovatieve zeilboot voor kinderen op de markt. De JaBu is het resultaat van 25 jaar zeilschoolervaring. De geschiedenis van de JaBu is als volgt te omschrijven;

Wegens de slechte eigenschappen van de toenmalige jeugd zeilboten wordt er 20 jaar geleden besloten een zeilbootje te ontwerpen dat wel de positieve maar niet de negatieve eigenschappen heeft van de Optimist. Het resultaat was een houten bootje voorzien van een optimisten tuig. Deze houten voorganger van de huidige JaBu had als belangrijkste eigenschap de dubbele bodem en daarmee een zelflozende kuip. Nooit meer met een loosblik het water op!

Toch had de houten JaBu nog een aantal nadelen. Het hout was net als de polyester optimisten kwetsbaar. Daar kwam acht jaar geleden een eind aan met de introductie van de polyethylenen JaBu. De JaBu is hierdoor praktisch onverwoestbaar en onderhoudsvrij. Ook het roer en zwaard zijn ‘high tech’. Geen gewone houten plankjes, maar moderne, aerodynamisch vormgegeven, kunststof blades die onvoorstelbaar stijf zijn.

Technische data:

lengte 2,32 m
waterlijnlengte 2,28 m
maximale breedte 1,10 m
gewicht 42kg
zeil oppervlak 3,5 m2
diepgan met zwaard 0,75 m
materiaal high density Polyethylene